Kroatisk Hus i Oslo

I forhold til mange andre  innvandringsgrupper og organisasjoner i Norge, hadde kroatene i Oslo  et av de beste foreningslokalene i tidsrommet 1990 – 2002.

Kroatisk hus med hele 400 kvadratmeter, ved siden å vare hovedsette og foreningslokalene for Kroatisk forbund i Norge, var også et sentrum for humanitære aksjoner, info-virksomhet samt offentlige folkemøter, spesielt under krigen i Kroatia (1991-1995).

Her møttes også kroatene hvert år for å feire og markere Kroatias nasjonaldag. For kroatene i Oslo og omegn bød Kroatisk hus samtidig på en mulighet til å møttes og aktiv delta i den daværende historiske begivenheter som fant sted i Kroatia.

Under de første årene etter at Kroatia ble selvstendig stat , virket også Republikken Kroatias konsulære kontor i Norge i disse lokalene. De aller første kroatiske passene, fikk man utstedt i nettopp dette huset.

På bildet over: Arbeid i forbindelse med renovering/innredning av Kroatisk hus i Oslo, høsten 1990.

På bildet under: Storsalen i Kroatisk hus i Oslo.

På bildet under: Kulturforeningens folkedansgruppe opptrer under åpning av Kroatisk hus i Oslo, den 19. oktober 1990.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nb_NONorsk bokmål
Skroll til toppen