Litt av historien fra og med 1978. til og med 1984. 

 

I perioden fra 1978 er det viktig å nevne at fotballtreninger ble organisert på Bjølsens gressbaner, i Oslo – ledet av Branimir Poljac og Petar Suton. På treninger kom det mellom 10-16 deltakere. Planene til gruppa var å melde seg på fotballturnering i Sverige og at spillerene betaler og kjøper fotballdrakter med Kroatisk våpenskjold som klubbens logo. Da ble det bestemt at vi velger leder som skal ha ansvar for at dette ble gjort.

Denne valgdagen var det til sammen 14 deltakere som ønsket å delta på turneringer og betale for alt som skal kjøpes. Vi bestemte for å kjøpe både treningsdress (jakke og bukser), drakter, shorts og strømper, 15 kompletter.

Alle fikk en lapp med avstemning på ønsket leder for klubben. 7 stemmer fikk Branimir Poljac og 7 stemmer Petar Suton. Etter valget har Branimir tatt ansvar for å kontakte arrangør av neste Kroatiske fotballturnering i Sverige.

I år 1980 var arrangør «Croatia Gøteborg», men vi fikk dessverre ikke være med på turneringen og vi reiste isteden til Hallstahammar for å spille vennskapskamp.

Neste år 1981 er arrangør «Velebit Gøteborg» som ønsker oss velkommen til turneringen.
«Croatia Oslo» kommer til finalen og spiller mot «Croatia Malmø» som vinner denne turneringen. «Croatia Malmø» har vært til tider på det høyeste nivå av Kroatiske klubber i skandinavisk fotball. De spilte i den Svenske 2. divisjon. Fra 1981 har vi deltatt hvert år på turneringer.

For fotballtøy som vi bestilte har hver spiller selv betalt 700 norske kroner. Det ble bestemt at klubben beholder utstyret hvis noen av spillere ikke lenger blir med, slik at nye spillere som kommer inn på laget kunne bruke dette.  Klubblogo 1 har vi brukt på drakter de fleste år under seriekamper og turneringer. For en del år tilbake ble logoen forandret slik at den også fikk farger fra det Norske nasjonalflagget.

 

nb_NONorsk bokmål
Skroll til toppen